MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

Terugblik masterclass: Strategische Acceleratie door Paul Rulkens

6.-MPI_0058_2017-10-30-767x511

By: MPI Nederland | sep 27, 2018

Maandag 30 oktober | Event Centre Apollo Hotel Vinkeveen

Naar aanleiding van de masterclass Strategische Acceleratie van High Performance expert Paul Rulkens laten we je graag in deze 2e white paper zien hoe je een offerte maakt die altijd geaccepteerd wordt. Strategisch Acceleren is nog nooit zo makkelijk geweest. Lees hoe je zo een offerte opstelt in dit waardevolle whitepaper van Paul Rulkens.

MPI Strategische Acceleratie met Paul Rulkens: Hoe maak je de boot sneller?
Aan inspiratie geen gebrek op 30 oktober jongstleden in het gloednieuwe Event Centre Vinkeveen (onderdeel van Apollo Hotel & Harbour Club Vinkeveen). Onder leiding van Paul Rumkens ( onder meer bekend van “eat your frog first”) vond daar de workshop “Strategische Acceleratie” plaats. Meer dan zestig MPI-leden vonden het de investering waard om hun business maandag hieraan te besteden, en niet zonder reden.

Hoe snel vaart jouw boot?
Je hebt het druk. Zeker in de laatste maanden van het jaar zijn de omstandigheden bekend; voor elke e-mail die je eruit stuurt krijg je er twee binnen, de losse eindjes die nog afgehandeld moeten worden zijn op twee handen niet te tellen en daarnaast moet je eigenlijk ook nog gewoon doen waar je voor betaald wordt: Prospecten & Converteren. Hoe zorg je dat dit laatste procesmatig en met effect gebeurt? Of zoals Paul Rulkens aangeeft: “Wie geen proces heeft is afhankelijk van andermans processen en eindigt stuurloos.” Hoe garandeer je dat jijzelf aan het roer staat in dit proces? Bestuur zelf je boot, en nog belangrijker, zorg dat die sneller wordt!

Betrouwbaarheid & Snelheid
Betrouwbaarheid en snelheid gaan in je proces hand in hand, aldus Paul. Het heeft geen zin betrouwbaar te zijn en te laat, dan zit er niemand meer op je te wachten. Met een slechte en haastige offerte ben je weliswaar de eerste (ook belangrijk) maar ga je de deal ook niet binnenhalen. Wie in zijn proces de juiste balans weet te vinden tussen snelheid en betrouwbaarheid wordt eerder overwogen, zo eenvoudig is het eigenlijk. Maar hoe beïnvloedt je vervolgens de beslissing?

Van gatekeeper naar DMU
Gatekeepers nemen geen beslissing over jouw aanbod, dat doet de DMU. Paul heeft de deelnemers meegenomen in de drie manieren waarop je naast de gatekeeper ook de uiteindelijke beslisser kunt bereiken. Samen met de gatekeeper, na de gatekeeper of als het niet anders kan: zonder de gatekeeper.

Opties en Risico’s
Het aanbod waar de klant niet omheen kan biedt voldoende opties en zo weinig mogelijk risico’s. De anekdote van de autohandelaar die zijn omzet en winst exponentieel zag stijgen door elke auto kosteloos terug te nemen als die na drie maanden niet beviel is tekenend. Klanten kopen eerder bij je als jij de klantrisico’s zoveel mogelijk wegneemt. Voldoende opties in je offerte vergroten je winkans: De koper besluit wat hij of zij wil, niet de verkoper.

Referentiemachine
Hoe bouw je nou een referentiemachine. De grootste blijk van vertrouwen is altijd een warme referentie. Op basis van zijn eigen businesservaringen in het sprekerscircuit heeft Paul zijn ervaringen gedeeld over hoe je je eigen referentiemachine kan bouwen. Alle moderne online tools ten spijt, de beste marketing blijft nog steeds een welgemeende tip: “Bij hem of haar moet je zijn.”

 

Author

PersonPlaceholder
MPI Nederland

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us